Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от kish4o
    Градско ми гори 10/100 нафта. Извън града ми гори по 7-7,5 . смятам че е добре това за 2.4 ЙТД? Вие на какво мнение сте

Пиши на кирилица!
    Моята харчи точно толкова бензин. Ти си направи изводите
    2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay
      Първоначално публикувано от kish4o
      Градско ми гори 10/100 нафта. Извън града ми гори по 7-7,5 . смятам че е добре това за 2.4 ЙТД? Вие на какво мнение сте

Пиши на кирилица!
      Зависи колко ти е тежък крака или колко задръствания е имало по време на засичането.
      '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
      Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
      Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

• Първоначално публикувано от Neokill
        Първоначално публикувано от nikolaaaay
        Първоначално публикувано от kish4o

Пиши на кирилица!
        Зависи колко ти е тежък крака или колко задръствания е имало по време на засичането.
        13 км/ч средна скорост в СФ. Това ми е "рекорда". Разход макс. 10,8 бенз. и 12 газ. Но, за газта не е показателно, защото там могат да я настроят мнооого различно.
        2014: Deutschland über alles

Comment

• В книжката пише 11,7 л/100км. Аз пък мисля, че са сбъркали - 12,5 са.
          А колкото до извънградско - още не съм проверил. Но сигурно и там бъркат ...

Comment

• 11.5 л/100км - 100% градско
            7.0 литра - извън града
            156 1.8 TS, 10.'99

Comment

• 700 км 50 литра градско со климактици и ръчка
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Здравейте алфа фенове!

Позволявам си да направя дебютния си пост в форума за съжаление свързан с проблеми с иначе така допадащата ми 156 .

Аз също имам подозрение, че разхода на моята алфа е ненормално висок (между 10 и 11 л./100 градско и около 7 л./100 извънградско. Прави ми впечатление, че газовете от ауспуха имат доста остра миризма, което не е нормално за съвременен дизел (сравнивям го с няколко други дизела, които карам) както и черния дим, който излиза при рязко подаване на газ (вижда се ясно в огледалото за обратно виждане). При закупуването на автомобила направих диагностика на двигателия и всичко изглеждаше в норми . Няма идикация за проблеми с горивната система по арматурното табло. Ще съм благодарен ако споделите дали сте забелязвали подобни аномалии при вашите JTD-а. Пределно ми е ясно, че ще се наложи задълбочена диагностика при добър спецялист разполагащ с необходимата техника, но все още се надявам, че проблема би могло да се дължи на некачествена нафта и продължавам дан правя експерименти с различни горива.

Предварително благодаря за отговорите Ви!
                Alfa Romeo 156 1,9 JTD

Comment

• Мойта ми дава 13/100 градско при ненатоварен трафик и 8/100 извънградско с 120-130.
                  Ако си вися по 3-4 часа в задръстванията на София ме е страх да си помислим към разход ще ми даде.
                  При 180-190 извънграско ми даде 10/100.
                  Алфа Ромео 156 1.8 TS 16v.'98

Comment

• Аз съм със 20лв - 80км не ми харесва ама като чета и при другите го приемам за нормално

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

• Първоначално публикувано от cassillas
                      Аз съм със 20лв - 80км не ми харесва ама като чета и при другите го приемам за нормално
                      Че колко искаш да минеш с 9,5л бензин.
                      Хората са го дали нова кола да гори 11,7 в града с хубав бензин и градско, ане като нашето селско трагнеш спреш.Вие как все по 10 ви горят колите незнам май сами се лъжите......
                      Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

• Магистрала 6.4
                        Извънградко 5,8
                        Градско колко дойде. 9-10
                        Ex 156 SW 2,4 JTD .
                        Renault Megane Grandtour 2010
                        Ex Dedra 2.0 ieLS

Comment

• Първоначално публикувано от Versace
                          Първоначално публикувано от cassillas
                          Аз съм със 20лв - 80км не ми харесва ама като чета и при другите го приемам за нормално
                          Че колко искаш да минеш с 9,5л бензин.
                          Хората са го дали нова кола да гори 11,7 в града с хубав бензин и градско, ане като нашето селско трагнеш спреш.Вие как все по 10 ви горят колите незнам май сами се лъжите......
                          Е по принцип искам да мина 1000км ама за съжаление е невъможно. 25лв на сто и да искам и да не искам - Това е положението 155 кончета си лапат!

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

• В събота смених ламбда. Веднага прверих разхода,резервоара до горе и от Пловдив до Банско с настъпване - 150км-12л разход 8/100
                            На връщане гредна скорост 90-100км/ч 150км-9л разход 6/100
                            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Първоначално публикувано от vovata
                              В събота смених ламбда. Веднага прверих разхода,резервоара до горе и от Пловдив до Банско с настъпване - 150км-12л разход 8/100
                              На връщане гредна скорост 90-100км/ч 150км-9л разход 6/100
                              А ако не е тайна ква ламбда сложи?
                              Алфа 156 2.0 98г.-Ex , Алфа 33 1.7 8v-Ex
                              Alfa 159 2.4 jtdm

Comment

• Универсална на Бош,със труда 160лв
                                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                                X